![]() |
danie bezmięsne | ![]() |
danie pikantne |
Przystawki
(200g)

BRUSCHETTA
pomidor, czosnek, oliwa

FOCACCIA
oliwa z oliwek, czosnek, rozmaryn, rukola
FOCACCIA PROSCIUTTO
Parmigiano Regiano, prosciutto, rukola, oliwa z oliwek
TARTARE DI SALMONE E AVOCADO
tatar z łososia, guacamol, kapary, czerwona cebula, grzanki
CARPACCIO DI MANZO
carpaccio wołowe, kapary, rukola, Parmigiano Regiano, oliwa verde
TARTARE DI MANZO
tatar wołowy, jajko, ogórek, czerwona cebula, ziemia jadalna, grzanki

GAMBERI IN SALSA DI VINO E BURRO
krewetki w sosie winno-maślanym z pietruszką i chilli, grzanki

COZZE IN SALSA PANNA RICOPERTE DI PREZZEMOLO
mule w sosie śmietanowym otulone pietruszką
SARDINE CROCCANTI CON SALSA ALLA MENTA
chrupiące sardynki z dipem miętowym

CAPRESE DI BUFALA (DO WYBORU VEGE LUB PROSCIUTTO)
pomidorki cherry, rukola, bufala, bazylia, oliwa, prosciutto

PARMIGIANA
bakłażan, Parmigiano Regiano, pomidory, mozzarella Fior di Latte, czosnek
Sałatki
(300g)
CESAR CON POLLO
Sałata Romano, kurczak, Parmigiano Regiano, grzanki, pomidorki koktajlowe, sos cezar

CESAR CON GAMBERI
Sałata Romano, krewetki, Parmigiano Regiano, grzanki, pomidorki koktajlowe, sos cezar
INSALATA DI POLLO E ARANCIA
mix sałat, kurczak, ogórek, pomidor, kurczak, papryka, pomarańcza, prażone migdały, sos winegret

INSALATA CON CAMEMBERT CARAMELLATO
rukola, sałata lodowa, sos malinowy, prażony słonecznik, karmelizowany camembert, figa
INSALATA DI SALMONE
sałata rzymska, kapary, cebula, grzanki, łosoś, sos miodowo-musztardowy, pomidorki cherry
INSALATA CON MANZO
sałata rzymska, pomidorki cherry, kapary, grzanki z masłem czosnkowym, cebula, boczek, jabłko, polędwica wołowa, dressing, balsamico krem
Zupy
(300ml)
BRODO DI POLLO CON LA PASTA FATTA A CASA
rosół z domowym makaronem

CREMA DI POMODORO
krem z pomidorów, mozzarella i świeżą bazylią

CREMA DI VERDURE BIANCHE E OLIO AL TARTUFO
krem z białych warzyw i oliwą truflową

ZUPPA DI PESCE CON COZZE E GAMBERI
zupa rybna z mulami i krewetkami
ZUPA SEZONOWA
zapytaj kelnera
Dania główne
(350g)
Opcjonalnie podawane z pieczonymi ziemniakami, domowymi frytkami
FILETTO DI POLLO AL FORNO CON MOZARELLA E POMODORINI
pierś z kurczaka zapiekana z mozarellą i suszonymi pomidorkami, smażone gnocchi z dodatkiem sosu z pieczonych warzyw, mix sałat
BACCALA IMPANATO CON SPICACI FRITTI E PATATE AL FORNO
panierowany dorsz z smażonym szpinakiem i pieczonym w maśle ćwiartkami ziemniaków

SALMONE MARINATO DI RAVIOLA CON TARTUFO
marynowany łosoś z ravioli z truflami
BISTECCA DI FILETTO DI MANZA
stek z polędwicy wołowej z pieczonym ziemniakiem i sosem pieprzowym
FILETTO DI MAIALE CON RISOTTO AI PORCINI
polędwiczki wieprzowe z borowikowym risotto
PIOTTO DI FRUTTI DI MARE
półmisek owoców morza (krewetki tygrysie, mule, ośmiorniczki, kalmary) pieczywo

RISOTTO CON ASPARAGI E PECORINO ROMANO
ryż, masło, wino, szparagi, Pecorino Romano
BRACIOLA DI MAIALE IMPANATE CON OSSO
panierowany schab z kością, grillowane warzywa, domowe frytki
ORATA ALLA GRIGLIA SU LETTO DI PUREA DI PATATE DOLCI
grillowana Dorada z puree z batatów
Pizza
Cała magia pizzy neapolitańskiej tkwi w oryginalnych, najwyższej jakości składnikach i skrupulatnym przestrzeganiu zasad sztuki wyrobu ciasta. Dlatego jej wytwarzanie jest rzemieślnicze i pracochłonne,wymaga techniki i umiejętności, ale także serca. Pizza neapolitańska ma średnicę ok. 32 i wyrośnięte brzegi o grubości ok. 1-3 cm, środek pizzy neapolitańskiej ma grubość 3mm. Brzegi, mocno przypieczone z wierzchu, a środek ciasta jest wilgotny. Kolejną ciekawostką jest to, że pizzy neapolitańskiej nie kroi się w trójkąty. W Neapolu bowiem pizzę je się sztućcami, albo samemu wykrawa kawałki i składa jak kanapkę, jedząc rękoma. Należy jeść ją od środka ku rantom. Te służą do zbierania pozostałości oliwy i sosu pomidorowego na talerzu. Dodatkami do pizzy są oliwa extra virgin i ocet balsamiczny.

MARGHERITA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazylia, Parmigiano Regiano

MARINARA
sos z pomidorów San Marzano, czosnek, oregano
RIANATA
sos z pomidorów San Marzano, anchois, czosnek, oregano
CAPRICCIOSA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, Parmigiano Regiano,
szynka, pieczarki, oliwki, karczochy
SALAME
sos z pomidorów San Marzano,, mozzarella Fior di Latte, parmezan, salami Napoli

PEPERONI
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, Parmigiano Regiano,
pieczarki, salami Spianata, cebula, nduja, tabasco, jalapeno
ROMA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, kurczak,
pomidorki koktajlowe, kukurydza
HAWAII
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior, di Latte szynka, ananas

VEGETARIANA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, cebula, rukola,
pomidorki koktajlowe, oliwki, papryka, pieczarki
PROSCIUTTO CON RUCOLA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, Parmigiano Regiano,
prosciutto, pomidorki koktajlowe, rukola

USTECKA TRADIZIONALE
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, farsz pieczarkowy
LA CASA PIENA
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, szynka, salami, bekon, cebula, jajko
POLLO CON SPINACI
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, kurczak, szpinak
CALZONE (PIERÓG)
sos z pomidorów San Marzano, mozzarella Fior di Latte, szynka, pieczarki
PIZZA DI BUFALA
sos z pomidorów San Marzano, pieczone pomidorki cherry, bazylia, mozarella Bufala
PIZZA CON MANZO
sos z pomidorów San Marzano, mozarella Fior di Latte, wołowina na ostro, gorgonzola, cebula
PIZZA DI POLLO E BROCCOLI
sos z pomidorów San Marzano, mozarella Fior di Latte, kurczak, brokuły
PIZZA PROSTO
sos z pomidorów San Marzano, mozarella Fior di Latte, część otwarta: salami Napoli, rukola, część zamknięta: szynka Cotto, pieczarki
Pizza Bianca

QUATTRO FORMAGGI
mozzarella Fior di Latte, Parmigiano Regiano, gorgonzola, ricotta

CON TONNO
mozzarella Fior di Latte, tuńczyk, kapary, cebula

CON GAMBERI
mozarella Fior di Latte, natka pietruszki, krewetki tygrysie, czosnek

CON PASTA DI TARTUFO E PECORINO ROMANO
pasta truflowa, Pecorino Pomano, mozzarella Fior di Latte
CON SALA E PASTA DI TARTUFO E MASCARPONE
mozzarella Fior di Latte, pasta truflowa, mascarpone, Pecorino Romano, salami Napoli
FRESCA
mozzarella Fior di Latte, mozzarella Bufala, pomidorki koktajlowe, świeża bazylia, szynka Cotto, Parmigiano Regiano, rucola

ALLE PERE
mozzarella Fior di Latte, gorgonzola, gruszka, orzechy
PIZZA CON MORTADELLA
pesto zielone Genovese, mozarella Fior di Latte, mortadella, pistacje, krem balsamico

PIZZA FRIARELLI
mozarella Fior di Latte, friarelli, salami Spienata, cebula, pomidorki cherry, zielone pesto

PIZZA SCAMORZA
mozarella Fior di Latte, scamorza, czosnek, pomidorki cherry, pietruszka

PIZZA DI MANZO E MANGO
sos mango, mozarella Fior di Latte, ostra wołowina, jalapeño, cebula, pietruszka
PIZZA ASPARAGI
mozarella Fior di Latte, szparagi, boczek, mascarpone, krem balsamico

PIZZA DI MANZO E ASPARAGI
sos śmietanowy, mozarella, ostra wołowina, szparagi, pomidorki cherry

PIZZA NDUJA AL TARTUFO
sos śmietanowy, mozarella Fior di Latte, nduja, pasta truflowa, cebula, pietruszka
Pinsa Romana
(16-25 cm)
Co różni pinse od pizzy? Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym. Wzrost ciasta wynosi 72 godziny, ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza za to więcej wody, zawiera także zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadaje naturalny smak dawnego chleba. Dzięki temu otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, małej ilości kalorii, a przede wszystkim lekkostrawny.
PINSA ROMANA CON PROSCIUTTO
mozzarella Fior di Latte, prosciutto, rukola, pomidorki koktajlowe, serek śmietankowy
PINSA ROMANA AMATRICIANA
mozzarella Fior di Latte, sos z pomidorуw San Marzano, guanciale, czerwona cebula, pecorino Romano, pomidorki koktajlowe

PINSA ROMANA CON GAMBERI
mus z mango, mozzarella Fior di Latte, krewetki, jalapeno, pietruszka

PINSA ROMANA CON PESTO DI BASILICO E MELE
mozzarella Fior di Latte, bazyliowe pesto, jabłko, orzechy włoskie, gorgonzola

PINSA ROMANA VEGETARIANA
mozzarella Fior di Latte, pesto bazyliowe, pieczarki, papryka, pomidorki koktajlowe

PINSA ROMANA SALAME E NDUJA
mozzarella Fior di Latte, salami Napoli, nduja, rukola, mascarpone
PINSA ROMANA CON MIRTILLO ROSSO, CAMEBERT E BACON
mozarella Fior di Latte, żurawina, camembert, boczek, rukola
PINSA SCAMORZA
mozarella Fior di Latte, scamorza, boczek, rukola, pomidorki cherry, prażona cebulka
PINSA CON MORTADELLA
mozarella Fior di Latte, zielone pesto Genovese, mortadella, rucola, pistacje, krem balsamico
Pasta
(250g)
Wszystkie makarony są własnej roboty, przygotowywane według włoskich receptur

GNOCCHI
gnocchi w sosie pomidorowo - śmietanowym z parmezanem i prażonymi migdałami

GNOCCHI CON PERE E GORGONZOLA
gnocchi, Gorgonzola, gruszka, orzechy włoskie


TAGLIATELLE AI GAMBERI
tagliatelle, krewetki, sos winno - maślany
TAGLIATELLE CON ASPARAGI E GUANCIALS
tagliatelle, sos winno-maślany, guanciale, szparagi

TAGLIATELLE AL SALMONE E SPINACI
tagiatelle z łososiem i szpinakiem
SPAGETTI ALLA CARBONARA
spagetti, pecorino romano, jajko, guanciale
SPAGHETTI BOLOGNESE
spagetti, mięso wieprzowo - wołowe, pomidorki San Marzano, czosnek, papryka
PENNE CON POLLO E BROCCOLI
penne, sos śmietanowy, salcicia, brokuły


SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONICINO
czosnek, peperoncino, natka, oliwa, parmezan

SPAGHETTI ALLE COZZE
spaghetti , mule, czosnek, wino, pietruszka, śmietana, masło

PAPPARDELLE AI FUNGHI PORCINI UN PIZZICO DI DRAGONCELLO
Papardelle w sosie borowikowym z estragonem

PAPARDELLE ALLA PANNA CON PORCINI, PECORINO, TARTUFO E NOCI
Papardelle w sosie śmietanowym z borowkami,pecorino z pastą truflową i orzechami włoskimi

SPAGHETTONI AI GAMBERI CON PECORINO E LIMONE
spaghettoni z krewetkami tygrysimi w sosie śmietanowym na bazie pecorino i cytryny
LASAGNE
(zapytaj kelnera)
AGNOLOTTI DI SPINACI CON CARNE
włoskie pierożki nadziewane mięsem wołowo-wieprzowym, zanurzone w białym sosie na bazie rosołu i śmietanki

RAVIOLI TONDI RIPIENI CON RICOTTA E SPINACI AL SUGO DI POMODORO
Ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

RAVIOLI A FORMA DI FIORE RIPIENI DI SALSA A BASE DI NOCI E PARMEGIANO SERVITI IN SALSA DI PANNA CON POMODORO SECCO E SPINACI NOVELLI
Ravioli w kształcie kwiatu z orzechowym nadzieniem w kremowym sosie na bazie szpinaku i szuszonych pomidorów
TORTELLI DI CARNE SU LETTO DI PUREA DI PATATE DOLCI CON POMODORO SECCO
włoskie pierożki z mięsem wołowym podawane na puree z batatów z dodatkiem suszonych pomidorów
ROTOLO CON UN MIX DI FORMAGGI BIANCHI BIANCHI E FRUTTA DI STAGIONE
pieczone roladki ze słodkim farszem na bazie białego sera z sezonowymi owocami

TORTELLONI DI ZUCCA CON FUNGHI PORCINI E OLIO DI TARTUFO
Tortellini nadziewane piżmową i pecorino z sosem borowikowym i oliwą truflową
BALANZONI RIPIENI DI MORTADELLA E RICOTTA, GRANDELLA DI PISTACCHIO
tradycyjne szpinakowe, włoskie pierożki z mortadellą i serem ricotta, siekanymi pistacjami, masłem i szałwią
Burgery
(350g)
Bułki własnego wypieku
BURGER DI MANZO
sos burgerowy, mozarella wołowina bekon, chutney ananasowy, pomidor, sałata lodowa, domowe frytki, mix sałat
BURGER DI MANZO
sos pomidorowy, mozzarella wołowina, suszone pomidory, cebula czerwona, rukola, sos vinegret, domowe frytki, mix sałat
BURGER DI POLLO
sos burgerowy, mozarella, kurczak, bekon, zielone pesto, pomidor, cebula, rukola, domowe frytki, mix sałat
BURGER DI FILETTO DI MERLUZZO
sos tatarski, dorsz w panierce, ogórek kiszony, pomidor, cebula, sałata lodowa, domowe frytki, mix sałat
Dla maluchów
(150g)
NUGGETS CON PATATINE FATTE IN CASA
nuggetsy z domowymi frytkami
MINI SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE
mięso wieprzowo - wołowe, pomidorki pelati
FISH AND CHIPS
chrupiące kawałki dorsza z frytkami
Desery
(150g)
PANNA COTTA
TIRAMISU
CREME BRULEE
TORTA DI MERINGA CON MASCARPONE E FRUTTA
tort bezowy z mascarpone i owocami
DESER
zapytaj kelnera
Zimne napoje
COCA COLA (0,25 l)
COCA COLA ZERO (0,25 l)
SPRITE (0,25 l)
FANTA (0,25 l)
KINLEY MOJITO (0,25 l)
SOK CAPPY (0,25 l)
jabłko, pomarańcz, multi-witamina, czarna porzeczka
FUZETEA brzoskwinia, cytryna (0,25 l)
WODA KROPLA BESKIDU niegazowana (0,33 l)
WODA KROPLA DELICE gazowana (0,33 l)
AQUA PANNA WODA WŁOSKA niegazowana (0,75 l)
SAN PELLEGRINO WODA WŁOSKA gazowana (0,75 l)
Świeże soki
POMARAŃCZA (0,3 l)
GREJPFRUT (0,3 l)
Lemoniady własnej roboty
LEMONIADA KLASYCZNA (0,3 l)
LEMONIADA LAWENDOWA (0,3 l)
LEMONIADA RÓŻANA (0,3 l)
LEMONIADA ARBUZOWO-TRUSKAWKOWA (0,3 l)
LEMONIADA MARAKUJA-POMARAŃCZA (0,3 l)
Ciepłe napoje
HERBATA RICHMONT
MEXICAN DREAM, WHITE PEARL OF FUJIAN, GREEN JASMINE, YERBA MATE LEMON, FOREST FRUITS, EARL GREY BLUE, ENGLISH BREAKFAST
ESPRESSO
ESPRESSO DOPPIO
ESPRESSO MACCHIATTO
CAFFE CORRETTO
AMERICANA
KAWA BIAŁA
LATTE MACCHIATTO
CAPPUCCINO
IRISH COFFEE
na bazie whisky Jameson
CALIMERO
włoski rodzaj kawy na bazie Bombardino ( likier jajeczny z rumem)
Napoje rozgrzewające
CYNAMONOWA ROZKOSZ
herbata czarna, jabłko, goździk, miód, cynamon
IMBIR Z ŻURAWINĄ
herbata czarna, świeży imbir, żurawina, cytryna, miód
POMARAŃCZOWY GOŹDZIK
herbata czarna, świeży imbir, goździk, pomarańcza, miód
BOMBA WITAMINY C - ROKITNIK Z MIODEM
herbata czarna, rokitnik, mód
WINO GRZANE
BOMBARDINO
włoski likier z rumem na ciepło